دفتر آثار و مفاخر فرهنگی

*تعریف:

دفتر آثار و مفاخر فرهنگی مجتمع آموزش عالی تربت حیدریه،  در  مهر ماه سال 1391  با حمایت  انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی تربت حیدریه، معاونت استاندار و فرماندار  تربت حیدریه، نماینده تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی، شورای شهر و شهرداری تربت حیدریه، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه و اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه، بعنوان یکی از واحدهای زیر مجموعه حوزه ریاست و به منظور معرفی،نکوداشت، بزرگداشت و گردآوری آثار و زندگینامه اساتید برجسته دانشگاه، مفاخر و فرزانگان علمی و فرهنگی شهرستان  تاسیس گردید.

*اهمیت:

معرفي مفاخر، استادان و فرزانگان تربت حیدریه که منشأ خدمات بزرگ و پيشرفت‌هاي ماندگار برای این شهرستان ، کشور و سایر نقاط دنیا  شده اندو جمع آوری آثار ماندگار و تكريم و قدرشناسي از آنان به عنوان استوانه‌هاي فكري و فرهنگي و  پشتوانه‌ رشد و شكوفايي علمي و پژوهشی و نقشي كه اين مهم در تقويت روحيه اعتماد به نفس و خودباوري دارد، از ضرورت‌هاي جامعه ما است.

*اهداف:

1- نکوداشت و بزرگداشت یاد چهره‌هاي برحسته علمي ، فرهنگی و هنری تربت حیدریه  به منظور قدرداني از آنها

2- ايجاد و تقويت پيوستگي ميان نسل جوان دانشگاهي با مفاخر و نخبگان علمي و فرهنگي در جهت تقويت روحيه اعتماد به نفس و خودباوري در  جوانان

3- شناساندن تلاش های علمی و سجایای اخلاقي و سلوك رفتاري مفاخر شهرستان به مردم منطقه و کشور

*برنامه‌ها:

- جمع‌آوري آثار، نسخ خطي ، اسناد و مدارك علمي و فرهنگي مفاخر مجتمع آموزش عالی و یا شهرستان تربت حیدریه

- تهيه زندگينامه‌صوتي، تصويري و نوشتاري انديشمندان‌و مفاخر

- تدوين آئين‌نامه‌ برگزاری نكوداشت و بزرگداشت مفاخر

- پيگيري ساخت و تجهيز  موزه آثار و مفاخر فرهنگی

- تدوين آئين‌نامه اهداء نشان مفاخر،مشاهیر و نام آوران تربت حیدریه

- نامگذاري مكان‌هاي خاص به نام مفاخر در مجتمع آموزش عالی و سطح شهر (پيشنهاد آن به شوراي شهر)

- نصب تنديس برخي مفاخر در معابر در مجتمع آموزش عالی و سطح شهر (پيشنهاد آن به شوراي شهر)

- تهيه اسناد و مدارك روند شكل‌گيري تاريخي مجتمع آموزش عالی

- جمع‌آوري كليه هدايايي اهداء شده به مجتمع

- تهيه تصاویر و فیلم  بازدید و یادداشت بزرگان،ا اندیشمندان و مفاخر علمی،فرهنگی و هنری در بازدیدها از مجتمع آموزش عالی و بالعکس

* مدیریت:

شورايي است متشكل از : رئيس دانشگاه (رئيس شورا)،  معاون پژوهش و فناوري ،معاون فرهنگی و دانشجوئی (دبیر) و سه نفر از مفاخر برجسته شهرستان كه با پيشنهاد دبیر و حكم رياست دانشگاه زيرمجموعه حوزه رياست دانشگاه خواهد بود.

*ارتباط با  دفتر:

آقای دکتر جلیل فرزادمهر-آقای محمد رشید