دکتر فتحی در نشست خبری: اکتشافات اخیر گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه در منطقه بخشی از خدمات دانشگاه به جامعه است.

نشست خبری دکتر فتحی، ریاست دانشگاه تربت حیدریه با تمرکز بر فعالیت های گروه باستان شناسی دانشگاه و کشفیات جدید باستان شناسی منطقه روز دوشنبه 20 خرداد ماه در محل سالن حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربت حیدریه نشست خبری دکتر فتحی، ریاست دانشگاه تربت حیدریه با تمرکز بر فعالیت های گروه باستان شناسی دانشگاه و کشفیات جدید باستان شناسی منطقه با حضور محمدی، رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان، دکتر فلاح، استاد گروه باستان شناسی، مهندس یثربی، مدیر حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل و خبرنگاران رسانه های مختلف روز دوشنبه 20 خرداد ماه 1398 در محل سالن حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر فتحی با اشاره به موضوع جلسه، فعالیت های گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه را در واقع به عنوان بخشی از خدمات دانشگاه به جامعه دانست که لازم است در سطح اجتماع اطلاع رسانی شود. دکتر فتحی با اشاره به اینکه گروه باستان شناسی یکی از گروه های آموزشی دانشگاه تربت حیدریه تعدادی از دانشجویان فارغ التحصیل شده اند که برخی از این فارغ التحصیلان در مقطع کارشناسی ارشد برخی دانشگاه های معتبر در حال تحصیل هستند گفت دانشجویان گروه باستان شناسی در حین تحصیل، واحدهای عملی جهت کاوش در مناطق باستانی را می گذرانند که دانشگاه تربت حیدریه سعی بر آن دارد تا با عقد تفاهم نامه و همکاری با ادره میراث فرهنگی شهرستان و اداره کل میراث فرهنگی استان از این پتانسیل دانشجویان به نحو مطلوب و موثری استفاده شود تا منجر به شناسایی آثار باستانی شهرستان و منطقه گردد.

ایشان در ادامه اظهار داشت در همین راستا مطالعات باستان شناسی در منطقه تربت حیدریه و زاوه و حتی شهرستان های اطراف از جمله کاشمر، تایباد و باخرز توسط گروه باستان شناسی تربت حیدریه انجام شده است و در آینده بخش هایی از شهرستان تربت حیدریه در برنامه کاوش قرار دارد. شناسایی و ثبت ملی این آثار کمک شایانی به ارتقاء هویت تاریخی و باستان شناسی منطقه خواهد نمود. دکتر فتحی با اشاره به انجام مطالعات آرکئوژئوفیزیک توسط گروه باستان شناسی این دانشگاه  گفت این مطالعات به روش مغناطیس سنجی در محوطه های تاریخی دامسک و تپه تاریخی زو در حال انجام است و این روش که یکی از مدرن ترین روش ها در اکتشاف مکان های باستانی بدون تخریب میباشد طی تفاهم نامه مشترک بین دانشگاه شهید بهشتی تهران، دانشگاه تربت حیدریه و اداره میراث فرهنگی شهرستان در حال انجام میباشد. ایشان اظهار امیدواری کرد اجرای این پروژه موجب پاسخگویی به ابهامات و سوالات زیادی که راجع به نوع معیشت و ساختار های معماری محوطه تاریخی دامسک گردد.

در ادامه محمدی، رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان با اشاره به اینکه دانشجویان رشته باستان شناسی باید پس از فارغ التحصیلی در مجموعه ادارات میراث فرهنگی شهرستان ها مشغول به کار شوند بر لزوم همکاری دانشگاه و مجموعه اداره میراث فرهنگی شهرستان تاکید نمود تا دانشجویان بتوانند از فرصت ها حداکثر استفاده را داشته باشند. محمدی با اشاره به اینکه با همکاری گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه کاوش های باستان شناسی در منطقه و مطالعات آرکئوژئوفیزیک برای نخستین بار در منطقه و استان انجام شده است گفت از ابتدای تاسیس اداره میراث فرهنگی شهرستان تا سال گذشته 50 ثبت اثر داشته ایم اما در یک سال گذشته و با همکاری دانشگاه تربت حیدریه بالغ بر 100 قرارداد جهت ثبت در آثار ملی منعقد شده است.

سپس دکتر فلاح، استاد گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه با اشاره به محوطه های تاریخی که توسط گروه باستان شناسی در منطقه شناسایی شده است گفت مطالعات باستان شناسی در منطقه تربت حیدریه نشان داده که این محوطه های باستانی پیونددهنده فرهنگ های مختلف از جمله فرهنگ های فلات مرکزی ایران با فرهنگ های ترکمنستان جنوبی میباشد که نتیجه این تحقیقات به زودی در معتبرترین نشریات علمی چاپ خواهد شد و به اطلاع عموم خواهد رسید. دکتر فلاح در ادامه هدف گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه را پوشش اکتشافات در حوزه مرکزی خراسان عنوان کرد و اظهار نمود که در این رابطه اکتشافاتی در شهرستان های منطقه انجام شده است.
سپس خبرنگاران حاضر در جلسه سوالات خود را در خصوص موضوعات در جلسه مطرح نمودند و مسولین پاسخ مربوطه را ارائه دادند.