۱۴۰۳ شنبه ۱ ارديبهشت
Saturday, April 20, 2024
1399/03/25
برگزاری جلسه هماهنگی مراسم بزرگداشت استاد محمد قهرمان
جلسه هماهنگی و برنامه ریزی مراسم گرامیداشت شاعر بلندآوازه و نامی خراسان استاد محمدقهرمان با حضور مهندس رستمی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان تربت حیدریه و اعضای این ستاد روز پنج شنبه 22 خرداد ماه جاری در محل فرمانداری برگزار شد.
جابر حجتی رئیس گروه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ضمن اعلام این خبر افزود: مراسم بزرگداشت استاد محمد قهرمان غزلسرای محلی گو و نامی خراسان در سالروز تولد وی در زادگاهش تربت حیدریه برگزار می شود.
حجتی به عنوان نماینده دانشگاه در این جلسه ضمن اعلام آمادگی دانشگاه در جهت برگزاری هر چه بهتر این مراسم افزود: دانشگاه تربت حیدریه با توجه به رسالت فرهنگی خود همواره در برگزاری مراسمات فرهنگی به ویژه در سطح شهرستان و به طور خاص در معرفی و نکوداشت مفاخر فرهنگی شهرستان همراه بوده و اهتمام ویژه ای در این امر داشته است.
باتوجه به سالروز تولد استاد محمدقهرمان شاعرتوانا وصاحب سبک شهرستان تربت حیدریه که مصادف با دهم تیرماه است مراسم ویژه ای در زادگاه استاد روستای امیرآباد و شهر تربت حیدریه برگزار می شود.
رئیس گروه فرهنگی واجتماعی دانشگاه گفت: به همین منظور جلسه ای با حضور معاون استاندار و فرماندار تربت حیدریه، معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار، شهردار، روسای شورای اسلامی شهر و کمیسیون فرهنگی شورا، مدیرفرهنگی دانشگاه دولتی، رئیس فرهنگ و ارشاداسلامی، معاون فرهنگی شهرداری، رؤسای انجمن های شعر و ادب قطب و مثنوی خوانی در دفتر فرماندار برگزار گردید و باتوجه به اهمیت موضوع و پاسداشت مفاخرشهرستان که میراث معنوی می باشند تصمیمات لازم اتخاذ گردید.
شایان ذکر است:
محمد قهرمان متولد 10 تیر سال 1308 در شهر تربت حیدریه، فارغ‌التحصیل رشته حقوق در مقطع کارشناسی و از دوستان نزدیک مهدی اخوان‌ثالث است.
وی دوران ابتدایی تا دوم متوسطه را در تربت حیدریه گذرانده، پس از آن برای اتمام تحصیلات متوسطه به مشهد رفته و تحصیلات دانشگاهی خود را نیز در تهران ادامه داده است.
قهرمان سرودن اشعار محلى به گویش خراسانی را از دوران تحصیل آغاز کرد. غزل‌هایش به سبک هندی است. وی در دهه 40 کتابدار کتابخانه دانشکده ادبیات خراسان بود. این شاعر همچنین پژوهش‌هایی را در حوزه شاعران سبک هندی و تصحیح متون کهن سبک هندی انجام داده است و حدود 20 اثر تحقیقى در این زمینه دارد.
«تصحیح دیوان صائب تبریزى» (6جلد)، «تصحیح دیوان صیدى تهرانى»، «تصحیح مجموعه آثار ابوطالب کلیم همدانى»، «تصحیح دیوان حاج محمد جان قدسى مشهدى»، «برگزیده اشعار صائب»، «صیادان معنى» (برگزیده اشعار سخن سرایان شیوه هندى) از جمله آثار تحقیقی او هستند.
«حاصل عمر» دربرگیرنده مجموعه اشعار قهرمان از سال 1338 تا 1382 و «خدى خداى خودم» دربرگیرنده شعرهاى تربتى این شاعر است. درباره محمد قهرمان کتاب «شناخت‌نامه محمد قهرمان» تالیف رضا افضلى و «پردگیان خیال» ارج‌نامه او نیز منتشر شده است.