۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
Tuesday, January 21, 2025
سال جهش تولید با مشارکت مردم
جستجو
معرفی مرکز مشاوره

مقدمه

ما محرمان خلوت انسیم غم مخور با یار آشنا سخن آشنا بگو

مرکز مشاوره وسلامت دانشجویی دانشگاه تربت حیدریه وابسته به حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی مرتبط با دفتر مرکزی مشاوره در وزارتخانه می باشد. کلیه خدمات این مرکز کاملاً تخصصی و ویژه دانشجویان است. فعالیت های این مرکز در دو حوزه خدمات روان شناختی(برای مراجعان) و خدمات مددکاری(برای مددجویان) از یکدیگر قابل تفکیک است. علاوه بر این ارائه خدمات، فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و اقدامات پیش‌گیرانه نیز توسط مرکز انجام می‌شود.
اهداف مرکز مشاوره :
1- کاهش مشکلات روان‌شناختی دانشجویان( ناشی از دوری از خانواده، محیط زندگی قبلی و دوستان سابق، و در نتیجه کم شدن حمایت‌ها و نیز کنترل‌های خانواده، حضور در جمع دوستان و محیط خوابگاه، وضعیت تحصیلی متفاوت با گذشته، شرایط سنی دوره جوانی و محیط دانشگاهی مختلط) و کمک به سازگاری بهتر با محیط دانشگاه( شامل کلاس‌ها و امتحانات، دوستان، استادان، کارکنان) از طریق ارائه کمک‌های روان‌شناختی.
2- پیش‌گیری از مشکلات احتمالی روان‌شناختی و تحصیلی در آینده
3- کاهش مشکلات مختلف از طریق کمک‌های مالی، درمانی و نظیر اینها
4 - کمک به تصمیم‌گیری در زمینه‌های تحصیلی، ازدواج، شغل و نظیر اینها
5 - پیش گیری اولیه یا پیش گیری از بروز مشکلات روان شناختی از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی، برگزاری جلسات سخنرانی، پرسش و پاسخ، همایش ها و اردوها، توزیع بروشور، نشریه، کتاب و سی دی های آموزشی و خودیار برای دانشجویان، کارکنان و استادان به منظور افزایش و بهبود آگاهی ها و مهارت ها. شناسایی و مداخله در بحران در مورد دانشجویانی که در معرض خطر خودکشی قرار دارند.
6- پیش گیری ثانویه یا پیش گیری از بروز اختلالات روان شناختی به منظور مداخله، درمان و کاهش طول دوره اختلال و برقراری حمایت های لازم، از طریق برگزاری طرح های ملی بررسی سلامت روان و طرح های پژوهشی شیوع شناسی، شناسایی دانشجویان در معرض خطر از طریق حضور مددکار و مشاور در خوابگاه های دانشجویان و در مرکز مشاوره دانشجویی.
7- پیش گیری سطح سوم یا پیش گیری از توسعه اختلال از طریق خدمات حمایتی، بازپروری و مددکاری، برگزاری کلاس های ورزشی، بستری، تغییرات محیطی نظیر تغییر محیط آموزشی و خوابگاهی(از طریق پیشنهاد به کمیسیون موارد خاص)، ارائه روان درمانی حمایتی و معرفی به روان پزشک، مداخله در بحران در مورد دانشجویانی که اقدام به خودکشی نموده اند.

آشنایی با مرکزمشاوره دانشگاه تربت حیدیریه

چرا باید به یک مشاور مراجعه کرد؟

اگراحساس دودلی می کنید،در تصمیم گیری دچار تردید می شوید، یامی خواهید چیزی رادر زندگی تان عوض کنید،بهتر است با یک مشاور صحبت کنید، مشاوران افراد متخصی هستندکه درکمک کردن به حل مشکلات شخصی، عاطفی وتحصیلی مهارت دارند.آنها همچنین به محیط دانشگاه،نحوه تحصیل در آن،واحدهای درسی ومقررات آموزشی ونظایر آن آشنایی دارندکه چه بسا بتواننددر مواردی برای شما کمک کننده باشند.

مشاوران چگونه می توانند به شما کمک کنند تابه حل مسائل خود بپردازید؟

مشاوران بااستفاده ازآموزش های که دیده اند وتخصصشان به شما کمک می کنند تانقاط قوت وضعف خودتان رابهتر بشناسید. آنها می توانند موقعیت هارا تفکیک کنند وبه ما دراتخاذ روش های مناسب کمک نمایند،ازهمه مهمتر یک مشاور می تواند ماراحمایت ودرک کند.

هنگام مشاوره چه اتفاقی می افتد؟

وقتی مشاوره ای را می بینید به سادگی می توانید در مورد هرموضوعی که مورد نظرتان است با وی صحبت کنید. مشاور از شما مشتاقانه سوالاتی می پرسد تا بتواند به شما کمک نماید تا همه جوانب مسئله تان رادریابید.اگرشمادرصحبت کردن با مشاوردچار مشکل هستیداوشماراکمک می کند تا آن دشواری را پشت سر بگذارید، مشاوران ازروش های متنوعی مانند آرامش بخشی، ابزار وجود یا حساسیت زدایی تدریجی وتقویت رفتارهای جدید استفاده می کنند .در بعضی مواقع ممکن است حوادث گذشته که هنوز اثرات آن بر شما باقی است مورد بحث قرار گیرد.

آیا باید مشکل خاصی داشته باشیم؟

خیر،بعضی اوقات حتی حرف زدن درباره افکار واحساساتی که داریم میتواند برایمان مفید باشد.مشاوران بدون هیچ پیش داوری وقضاوت به حرف های شما گوش می دهند ومی توانند به شما کمک کنند تا مسائل ومشکلاتتان را تشخیص داده وبشناسید.

آیا کسی از آنچه ما می گوییم مطلع خواهد شد؟

اعتماد واطمینان یکی از ارکان بسیار مهم در رابطه مشاوره ای است .هر ملاقات شما با مشاور کاملا محرمانه تلقی می شود.

مشاوره چه مدت به طول خواهد انجامید؟

این موضوع بستگی به شما ومشکلتان دارد.بعضی اوقات می توانید بعداز گذشت یک یا چند جلسه مشاوره مشکلتان را برطرف کنید. اما گاهی ممکن است شما ومشاورتان تصمیم بگیرید در تمام طول ترم دانشگاهی جلسات مشاوره داشته باشید. برای عده ای از دانشجویان، بهترین نوع مراجعه به یک مشاور، مشاوره در دراز مدت در طول نیمسال تحصیلی است.

مشاوره را از کجا شروع کنیم؟

مشاوره بخشی از خدمات مشاوره دانشجویی است که در مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه وشعبات آن قابل دسترسی است. زمان جلسه مشاوره براساس یک قرار مشخص از طریق پذیرش مرکز تعیین می شود وادامه جلسات آن بر اساس قرارهای بعدی وهماهنگی با مشاوروپذیرش تعیین می گردد.

بدیهی است که در اولین ملاقات خود با مشاورکمی نگران باشیم . اما اطمینان داشته باشید که بعدها احساس راحتی بیشتری خواهید کرد. فقط کافی است قدم اول را بردارید.

متخصصان: مرکز مشاوره دانشجویی با بکار گیری متخصصان روانپزشک، روانشناس، مشاورومددکار باتجربه درجهت کمک به مراجعه کنندگان فعالیت می کنند.این افراد تجارب علمی وعملی خود را درجلسات خصوصی (با رعایت اصل محرمانه بودن مباحث) ودر جوی آزاد در اختیار افراد مراجعه کننده قرار می دهند.

بخش های مختلف مرکز مشاوره :

*مشاوره ورواندرمانگری فردی وگروهی:

درحوزه های تحصیلی، ارتباطی، پیش ازازدواج، بعداز ازدواج، سازگاری باخوابگاه، خانوادگی، مشکلات خلقی وافسردگی، اضطراب ووسواس، شخصیتی ووابستگی به مواد.

*آموزش، انتشارات وپیشگیری :

برگزاری کارگاه های آموزشی با موضوعات مهارتهای تحصیلی، مهارت های زندگی وپیش از ازدواج و.....کتابخانه شامل کتب خودیار، بروشور وپیام مشاور ، محصولات سمعی وبصری ونشریات با موضوعات روانشناسی

*مددکاری :

شامل خدمات تخصصی مددکاری وحمایت های معیشتی، درمانی، تحصیلی و...

حضور در خوابگاه های دانشجویی داخل دانشگاه ،پیگیری ونظارت بر وضعیت روانشناختی دانشجویان

دانشجویان گرامی:

برای حل وفصل مشکلات وناراحتی های خود ومشورت با متخصصان این مر کز می توانیدبه یکی از محل های زیر مراجعه نمائید.

1-دفتر مشاوره وسلامت دانشجویی دانشگاه تربت حیدریه-محوطه دانشگاه جنب نمازخانه

2-دفاتر مشاوره خوابگا ها در ساعات تعیین طبق برنامه اعلام شده در هر ترم فعال خواهد شد.

برنامه حضور مشاوران در مرکز مشاوره دانشجویی

مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه فعالیت خود را همانند سالهای گذشته در نیمسال دوم سال تحصیلی 1400-1399 به صورت حضوری و غیرحضوری آغاز نموده است. دانشجویان می توانند طبق برنامه اعلام شده در جدول جهت مشاوره حضوری وغیر حضوری با کارشناس مرکزمشاوره ازطریق شماره تلفن 51240000 051 و داخلی 121 از ساعت 7 صبح تا 14:30 بعدازظهر هماهنگی نمایند.

توجه: هماهنگی قبلی جهت تعیین نوبت الزامی می باشد.

برنامه فعالیت مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه تربت حیدریه در نیمسال دوم سال تحصیلی 1400 1399

ردیف

نامو نام خانوادگی

رشته تخصصی

روزهای پاسخگویی

ساعات پاسخگویی

شماره ارائه مشاوره غیر حضوری مشاوران

1

آقای جواد انصاری

 

الهیات و معارف

اسلامی

 

سه شنبه

 

12 تا 14

09155310433

3

خانم مژده قدرت پناه

 

روانشناسی بالینی

 

چهار شنبه

 

11 تا 15

09930101168

4

خانم مرضیه یوسفی مقدم

 

مشاوره خانواده

 

شنبه

 

10 تا 12

09037393600

5

خانم ملیکا زرین دست

 

روانشناسی بالینی

 

دوشنبه

11 تا 13

09930151897

مشاوره فردی:

مشاوره فردی یا یک روان‌درمانگر حرفه‌ای و متخصص و دارای صلاحیت خیلی می‌تواند مفید باشد.

برای مثال اکثر افراد ممکن است مشکلات سلامت روحی و روانی مانند افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی واسترس و فشار روانی، مسائل بین فردی، سوگ، پرخاشگری و عصبانیت و اعتماد به‌ نفس پایین و ... را تجربه کنند باید توجه کنیم که شکل‌گیری باورها و شخصیت افراد سال‌ها طول کشیده و بنابراین ممکن است برخی مسائل شخصیتی و تغییر باورها مدت‌زمان زیادی طول بکشد و ممکن است در چنین شرایطی فرایند درمانی زمان‌بر شود؛ بنابراین فضای درمانی مکان بسیار مناسبی برای شروع پردازش آن باورها و تجربیات و درک این مسئله که باورها مرتبط باخودتان و دیگران از کجا آمده و اینکه چه طور می‌توان آن‌ها را تعدیل کرد در فرایند درمانی روی این مسائل متمرکزمی‌شود.

مشاوره فردی منبعی است تا به افراد کمک ‌کنند تا به‌صورت مؤثر مهارت‌های مقابله با مشکلات روانشناختی را یادبگیرند. یک مشاور و روان‌درمانگر در زمینه گوش دادن توأم با همدلی (قرار دادن خود به‌جای دیگری) آموزش‌های لازم را دریافت می‌کند. آن‌ها می‌توانند به شما در مقابله با هر گونه افکار و احساسات منفی کمک کنند. مشاوره فردی به دلایل مختلفی از جمله افزایش آگاهی فرد، تشویق به خودآگاهی، شناسایی موانع، تقویت مهارت‌های ارتباطی و بهبود مهارت‌های مقابله سالم مفید است و منجر به تغییر رفتار فرد خواهد شد که اغلب علائم مربوط به مشکلات روانشناختی را کاهش می‌دهد.

مشاوره فردی فرایند درمانی است که به‌ طور هفتگی برگزار می‌شود تا ارتباط درمانی امنی فراهم شود که برای ایجادتغییر و تحول واقعی بسیار مهم است. مشاوره فردی یک روشی برای تمرین بهتر زیستن است و برخلاف یوگا، مدیتیشن و تمرین کردن این یک ‌راه عالی برای افزایش خودآگاهی و پرورش راه‌های رضایت‌بخش در زندگی است.

مشاوره فردی فضای امنی و مورد اعتماد و بدون قضاوتی را برای افراد فراهم می‌کند تا افراد بتوانند از عمیق‌ترین تجارب زیسته خودشان پرده بردارند. در واقع در طی فرایند درمانی است که فرد می‌تواند به مسائل روانشناختی خودپی برده و برای آن‌ها راه‌حلی پیدا کنید و این تجارب شبیه یک مکالمه معمولی با اطرافیان نیست.

مداخلات و مهارت‌هایی که به افراد یاد داده می‌شود مبتنی بر شواهد و اصول علمی است. اگر شرایط پریشان وناراحت‌کننده‌ای را تجربه می‌کنید وقت آن رسیده که از متخصصان صاحب صلاحیت کمک بگیرید. یادمان باشد سلامت روان سرمنشأ رضایتمندی از زندگی است.

مشاوره روانشناسی و روان‌درمانی با بهره‌مندی از روانشناسان و مشاوران با تجربه و دارای صلاحیت می‌توانند

به شما کمک کنند تا مشکلات روحی، عاطفی، جسمی و رفتاری‌تان را تغییر داده و سبک زندگی سالمی داشته باشید

خدمات مرکز مشاوره وسلامت دانشجویی دانشگاه تربت حیدریه در زمینه مشاوره فردی شامل موارد زیر می باشد:

1- مشاوره تحصیلی وشغلی(برنامه ریزی درسی، روش های صحیح مطالعه ویادگیری، افزایش بازه یادگیری)

2- مشاوره تربیتی (فرزند پروری، راهنمای ارتباط صحیح با فرزندان و...)

3- خانواده وازدواج (مهارتهای پیش از ازدواج ، مهارت های زندگی و....)

4- عاطفی ( شکست عاطفی، وابستگی عاطفی و...)

5- روانشناختی وبالینی (اضطراب وافسردگی ،استرس، اعتیاد، اجرای آزمون های روانی )

کار گاه های آموزشی

مرکز مشاوره وسلامت دانشجویی دانشگاه تربت حیدریه در طول هر ترم تحصیلی اقدام به برگزاری کارگاه های آموزشی متنوع بانیاز دانشجویان می نماید که شامل موارد زیر می باشد:

1-آسیب های اجتماعی

2- مهارت های زندگی

3-مهارت های پیش از ازدواج ،درحین ازدواج وپس از ازدواج

4- روش های مطالعه ویادگیری

5- سلامت روان ( افسردگی، اضطراب واسترس و...)

6- دینی ومذهبی

خدمات مددکاری ومشاوره

پیچیدگی‌ها و شرایط خاص زندگی امروزی، چالش‌ها، مشکلات و فشارهای روانی زیادی را برای جوامع بشری ایجادکرده است که برای رفع این مشکلات و حفظ سلامت روحی افراد و داشتن جامعه‌ای سالم، ارائه خدمات مددکاری اجتماعی امری ضروری و مهم به نظر می رسد.

مددکاری اجتماعی خدمتی است که در آن مددکار کمک می‌کند مددجو (یک فرد یا گروه یا جامعه) مشکل خود راشناخته و به توانایی‌های خود پی ببرد و با استفاده از منابع و امکانات موجود در جهت حل مشکل خود بر آید؛ در واقع مددکاری اجتماعی عبارت از مجموعه‌ای متشکل از تدابیر و مشاوره‌ها و فعالیت‌های حرفه‌ای است که با ایجاد تغییر ودگرگونی مناسب در شرایط مادی و معنوی افراد و اقشار جامعه، زمینه رشد و تعالی آنان را فراهم آورد.

انسان‌ها قدرت حل ‌مشکلات خودشان را دارند و توانایی‌های فیزیکی، روانی، اجتماعی، عقلی و اقتصادی که در اختیارهر انسان قرار دارد او را در حل مشکلات کمک ‌میکند؛ اما گاهی مشکلات افراد در حدی است که فرد به کمک دیگران نیاز دارد. چنانچه فرد دارای مشکل که برای حل مشکلاتش به کمک دیگران نیازمند است را مددجو بنامیم؛ مددکار کسی خواهد بود که میتواند به شناسایی و حل مشکل به مددجو کمک کند.

بر این اساس "مددکاری، خدمتی حرفه‌ای است که بر پایه دانش و مهارت‌های خاص قرار گرفته و هدف آن کمک به افراد و گروه‌هایی است که بتوانند استقلال شخصی، اجتماعی و رضایت خاطر فردی و اجتماعی را به دست آورند."

مددکاران ضمن پایبندی و اعتقاد به اصول مذهبی و اخلاقی و رعایت اصول حرفه ای و ضروری مددکاری همچون رازداری، مشارکت دادن مددجو در فعالیت‌ها، احترام به احساسات مددجو، عدم پیش‌داوری درباره مددجو، ایجاد رابطه عاطفی و دوجانبه با مددجو، پذیرش مددجو به عنوان یک انسان با تمام خصوصیاتی که دارد و شخصیت قائل شدن برای مددجو، بر اساس میزان انگیزه، ظرفیت و استعداد آنان برنامه ویژه کمک‌رسانی را تنظیم مینمایند.

خدمات مددکاری مرکز مشاوره وسلامت دانشجویی دانشگاه شامل موارد زیر می باشد:

1-ارتباط با معاونت های دانشگاه

2-ارتباط با خانواده

3- ارتباط با دانشجویان

4- ارتباط با موسسات دولتی وغیر دولتی

5- ارتباط با سازمان های اداری

فصل چهارم: شرح وظایف ارکان کانون

ماده 14- وظایف مجمع عمومی کانون

الف- تصویب اساسنامه پیشنهادی هیات موسس وپایبندی به اصول، مقررات وآیین نامه ها وکلیه مفاد اساسنامه کانون

ب- انتخاب اعضای شورای مرکزی کانون به مدت یک سال واستیضاح آنان .

ج- تصویب تغییرات واصلاحات پیشنهادی شورای مرکزی در اساسنامه وآیین نامه های کانون

د- همکاری منظم وفعال با کانون در مواقع مورد نیاز وشرکت در انتخابات سالانه کانون

وظایف شورای مرکزی کانون :

الف- تنظیم تقویم فعالیت های کانون ، تعیین بودجه برای آنها ونظارت بر روند اجرایی این فعالیت ها

تبصره 1- شورای مرکز موظف است فهرست دقیق برنامه های کانون وبرآورد بودجه آنها را برای نیم سال اول تا پایان شهریور ماه وبرای نیم سال دوم تا پایان بهمن ماه تنظیم نموده به مسؤل دبیر خانه کمیته راهبری کانون های فرهنگی دانشجویان ارائه نماید.

ب- تشکیل کمیته های کانون مطابق اساسنامه ، نظارت برنحوه فعالیت آنها وتعیین تسهیلات ویژه برای اعضای کمیته ها با توجه به کیفیت کارآنها

ج- تدوین آیین نامه های ضروری ، تغییر و اصلاح اساسنامه وآیین نامه ها برحسب ضرورت وارائه آن به مجمع عمومی جهت تصویب

د- برگزاری انتخابات شورای مرکزی مطابق آیین نامه انتخاباتی کانون

ه- تنظیم گزارش عملکردها وفعالیت ها ی کانون در هر نیم سال وارائه آن به مجمع عمومی، مرکز مشاوره دانشگاه

و- تصمیم گیری در خصوص انحلال عضویت اعضاء مطابق آیین نامه انضباطی

ز- تصمیم گیری در خصوص مسائل جاری کانون وامور مربوط به اعضای کانون، بررسی وپیگیری پیشنهادات ارائه شده از سوی اعضا کمیته ها

ح- حضور در دفتر کانون به مدت دست کم دو ساعت در هفته و تشکیل حداقل یک جلسه هر دوهفته یکبار برای برنامه ریزی و نظارت براجرای فعالیت ها

تبصره 2- در تعطیلات دانشگاهی با توافق اعضای شورای مرکزی، ضمن پایبندی به وظایف خود ، ساعات حضور دزر کانون وتعداد جلسات قابل تغییر است .

ط- معرفی نماینده کانون به اداره کل فرهنگی واجتماعی دانشگاه برای معرفی و حضور در مجامع کانون های فرهنگی دانشجویان دانشگاه های کشور

ی- اجرای برنامه ها وتقویم ابلاغی دفتر کشاوره وسلامت سازمان امور دانشجویان و پیش بینی برنامه های ابتکاری

ماده 16 وظایف دبیر کانون

الف- تعیین زمان جلسات شورای مرکزی واطلاع رسانی به تمامی اعضا اعم از اصلی وعلی البدل

تبصره 1- دبیر می تواند مسؤلیت اطلاع رسانی را به طور مقطعی یا دائمی به یکی دیگر از اعضای شورای مرکزی با ( توافق طرفین ) واگذار نماید.

ب- طرح دستور کار جلسات کانون وارائه طرح وبرنامه مصوب کانون به دبیر خانه کمیته راهبری کانون های فرهنگی دانشگاه وپیگیری برای تصویب آنها در جلسات کمیته راهبری کانون های فرهنگی دانشگاه از طریق دبیر خانه کمیته .

ج- نظارت بر روند اجرایی فعالیت های کانون .

د- نظارت بر امور مالی کانون

تبصره 2- دبیر موظف است گزارش فعالیت های مالی را با درخواست اعضای شورای مرکزی ، در اختیار ایشان قرار دهد.

ه- تصمیم گیری در موارد اضطراری در صورت عدم دسترسی به اعضای شورای مرکزی

تبصره 3- مسؤلیت این تصمیم گیری مستقیما به شخص دبیر برمی گردد.

و- شرکت در جلسات شورای هماهنگی کانون های فرهنگی دانشگاه وانتقال مصوبات این شورا به شورای مرکزی این کانون

ز- برقرای ارتباط و مشارکت در برنامه های سایر کانون های دانشجویی با تأئید و نظارت مرکز مشاوره

ح- شرکت در برنامه های مرکز مشاوره و ارائه گزارش فعالیت های کانون به مرکز مشاوره دانشگاه

ط- هماهنگی وپاسخگویی در قبال حسن اجرای فعالیت های کانون به مرکز مشاوره دانشگاه

ی- پاسخگویی به هیات نظارت کانون در قبال فعالیت های کانون

ک- ارائه طرح ها و برنامه های ابتکاری کانون به مرکز مشاوره دانشگاه جهت تصویب و دریافت

ل- دریافت برنامه های مصوب از مرکز مشاوره دانشگاه جهت اجرا در کانون

م- تعیین منشی جلسات ، تنظیم صورت جلسات وارائه آن به مسؤل دبیر خانه کمیته راهبری کانون های فرهنگی دانشجویان دانشگاه، جهت اطلاع از روند فعالیت آن

ماده 19: مواردی که در این آیین نامه مسکوت مانده است حسب مورد توسط دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان تهیه و ابلاغ می شود.

تاریخ به روز رسانی:
1400/06/30
تعداد بازدید:
318
Powered by DorsaPortal