۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
Thursday, April 25, 2024
سال جهش تولید با مشارکت مردم
جستجو
14
مرداد
1399
شروط بهره‌ مندی دانشگاه‌ ها از مشوق‌ های طرح‌ های تقاضا محور
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دبیرخانه شورای عالی عتف، دکتر مسعود برومند در حاشیه یکصد و نود و دومین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف که به صورت فوق‌العاده در محل این شورا برگزار شد، موضوع مورد بحث و بررسی در این جلسه را بررسی طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (طرح تاپ) دانست و اظهار داشت: اقدامات حمایتی انجام شده برای توسعه این طرح از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و صنعت، معدن و تجارت و چالش‌های اجرایی آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی درباره عملکرد سامانه تاپ خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای ارائه شده 72 درصد شرکت های ثبت شده در این سامانه از بخش خصوصی هستند.
برومند با بیان اینکه از بخش اجرای فرصت مطالعاتی استادان در صنایع استقبال خوبی به عمل آمده است، افزود: در بخش «سرباز تاپ» این سامانه، هماهنگی‌های مناسبی با ستاد کل نیروهای مسلح صورت انجام شد.
دبیر کل شورای عالی عتف یکی از چالش‌‌های اجرای طرح تاپ را پشتیبانی از طرح‌‌های تحقیق و توسعه‌ای ثبت شده در طرح تاپ دانست و گفت: این طرح‌ها به دلیل نداشتن پشتوانه مالی نیازمند حمایت سایر دستگاه‌ها است که در این جلسه درخواست شد دانشگاه‌های بزرگ کشور پس از بررسی به طرح تاپ توجه بیشتری داشته باشند.
به گفته دکتر برومند، علاوه بر این از دانشگاه‌‌های بزرگ درخواست شد اعضای هیأت علمی خود را برای تعریف برخی از پروژه های پایان نامه ها و رساله‌ های دکتری در چارچوب طرح تاپ ترغیب کنند.
وی با تاکید بر ضرورت مذاکره با استادان دانشگاه های بزرگ کشور، افزود: در این جلسه روسای دانشگاه های تهران و اصفهان، مذاکره با استادان را برای بهره مندی از مزایای طرح تاپ پذیرفتند.
دکتر برومند درباره مزایای بهره مندی از طرح تاپ، خاطرنشان کرد: پروژه های دانشگاه هایی که از طرح های درج شده در این سامانه برای تعریف پایان نامه‌ های تحصیلات تکمیلی استفاده کنند، در قالب پایان نامه‌ های تقاضا محور تعریف و از مشوق‌ های این نوع طرح‌ ها بهره مند خواهند شد.
دبیرکل شورای عالی عتف، اجرایی کردن این بسته‌های حمایتی را نیازمند حمایت مالی دانست و تاکید کرد: طرح یاد شده علاوه بر تسهیل‌گری، نیازمند حمایت مالی، لجستیکی و تقویت بنیه های اجرایی است.
دکتر برومند، بررسی نقش سازمان برنامه و بودجه در حمایت از اهداف تاپ را از دیگر موضوعات طرح شده در این جلسه فوق العاده اعلام کرد و اظهار داشت: بر اساس دیگر مصوبات این جلسه، مذاکراتی با صندوق نوآوری و شکوفایی صورت گیرد تا چگونگی حمایت صندوق های پژوهش و فناوری استانی در قالب سرمایه گذاری VC برای اجرای پروژه‌ های طرح تاپ، مشخص شود.
وی شرکت‌های ثبت نام کرده در این طرح را تولیدی اعلام کرد و ادامه داد: توسعه، رونق تولید و ارتقا کیفیت محصولات این شرکت ها موجب توسعه کسب و کارها و اشتغال می شود.
دکتر برومند، اختصاص عوارض واردات کالا به تحقیق و توسعه را از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه دانست و افزود: بر اساس یکی از پیشنهادهای این جلسه، در سال 1400 بخشی از عوارض یا تعرفه های ناشی از واردات کالا به بخش تحقیق و توسعه شرکت ها به ویژه شرکت‌ های بخش خصوصی اختصاص داده شود و از این طریق بخشی از منایع تحقیق و توسعه شرکت‌ های کوچک و متوسط تامین شود.


    تعداد بازدید:
    104
    نویسنده:
    روابط عمومی دانشگاه تربت حیدریه
    امتیازدهی
    میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    سایر خبرها
    Powered by DorsaPortal