مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایهارزیابی روند بلندمدت عملکرد و ثبات عملکرد زعفران(Crocus sativus L.) در استان خراسان رضویحسین صحابی؛ فاطمه معلم بنهنگی؛ علی باقریدوره 11، شماره 2 ، تیر 1402، صفحه 119-135https://doi.org/10.22048/jsat.2023.393255.1485چکیده پایش شاخصهای عملکرد همچون ارزیابی روند و ثبات عملکرد، میتواند راهگشای سیاستگذاریها و تصمیمگیریهای آینده به منظور حفظ و ارتقای عملکرد محصولات کشاورزی مهم در سیستمهای زراعی ایران باشد. این پژوهش با هدف بررسی و تعیین میزان ثبات عملکرد زعفران در برخی شهرستانهای استان خراسان رضوی در سال 1401-1400 در دانشگاه تربت حیدریه اجرا ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله 793.01 K
مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایهبررسی تاریخی و اثر درازمدت عوامل اقلیمی بر تولید زعفران در استان خراسان رضویالهام عزیزی؛ شهین فارابیدوره 11، شماره 2 ، تیر 1402، صفحه 137-161https://doi.org/10.22048/jsat.2023.384206.1480چکیده زعفران (Crocus sativus) با قدمتی دیرینه از دوره باستان تا دوره معاصر برای ایرانیان، کاربرد خوراکی و دارویی داشته است و عوامل متعددی بر میزان تولید آن در استانهای مختلف تأثیر گذار بوده است. به منظور بررسی روند سطح زیر کشت، تولید و عملکرد کلاله زعفران و همچنین اثر پارامترهای اقلیمی نظیر ارتفاع از سطح دریا، میانگین دما و میانگین بارش بر کشت ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله 1003.45 K
مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایهارزیابی عملکرد روشهای مدلسازی گروهی در شبیهسازی نیاز آبی زعفراناحمد جعفرزاده؛ عباس خاشعی سیوکی؛ علی شهیدیدوره 11، شماره 2 ، تیر 1402، صفحه 163-182https://doi.org/10.22048/jsat.2023.394323.1486چکیده مدلسازی گروهی بهعنوان یک مقوله نوظهور در بسیاری از رشتههای مهندسی بهخصوص زمینههای مختلف مهندسی آب در حال گسترش است. تخمین دقیق نیاز آبی زعفران به عنوان محصول راهبردی شرق کشور یکی از مهمترین اقدامات تأثیرگذار در برنامهریزی منابع آب منطقه خواهد بود. از اینرو، این پژوهش اقدام به بررسی عملکرد مدلسازی گروهی در بهبود مدلسازی ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله 838.93 K
مقاله علمی پژوهشی زیست فناوری، ژنتیک و اصلاح نباتاتبررسی آپوکاروتنوئیدها و ساختار ژنهای مرتبط با سنتز آنها در گونههای زعفران زراعی و وحشی با بهرهگیری از HPLC و ابزار بیوانفورماتیکمهدی حسنلو؛ محمدرضا عظیمی مقدم؛ سید علیرضا سلامی؛ احسان محسنی فرددوره 11، شماره 2 ، تیر 1402، صفحه 183-197https://doi.org/10.22048/jsat.2023.403233.1491چکیده زعفران زراعی (Crocus sativus L.) بهواسطه وجود سه متابولیت کروسین، پیکروکروسین و سافرانال دارای ارزش اقتصادی بالایی است. دستیابی به متابولیتهای مذکور به ویژه کروسین، در منابعی غیر از زعفران زراعی رویکردی است که با وجود گونههای وحشی بومی در ایران اهمیت بسیاری دارد. در تحقیق حاضر کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) بهعنوان ابزار ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله 682.34 K
مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایهمطالعه سمیت تدخینی چند اسانس گیاهی بر کنهی بنه زعفران Rhizoglyphus robini Claparède (Acari: Acaridae) در شرایط آزمایشگاهیمحمد ناطق گلستان؛ آرش هنرمنددوره 11، شماره 2 ، تیر 1402، صفحه 199-208https://doi.org/10.22048/jsat.2023.391164.1484چکیده زعفران یا طلای سرخ یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی است که پتانسیل صادرات غیرنفتی بسیار بالایی برای کشور دارد. با توجه به ممنوعیت استفاده از سموم شیمیایی مصنوعی علیه آفات زعفران و روند رو به رشد کاشت این محصول در کشور و همچنین اهمیت تولید بذر گواهی شده محصولات کشاورزی، یافتن راههای کنترل غیرشیمیایی آفت و تولید پیاز سالم زعفران، ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله 735.1 K
مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایهبررسی آثار تغییرات اقلیم بر رانت زمینهای کشاورزی زعفران در استان خراسان رضویاعظم رضایی؛ مرتضی یعقوبیدوره 11، شماره 2 ، تیر 1402، صفحه 209-224https://doi.org/10.22048/jsat.2023.400066.1489چکیده تحقیق حاضر با هدف بررسی اثرات تغییرات اقلیم بر رانت زمینهای کشاورزی زعفران در استان خراسان رضوی انجام شد. بر این اساس آمار و اطلاعات مورد نیاز از سازمان هواشناسی کل کشور و جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی در دوره زمانی 99-1390 جمعآوری شد. به منظور تحقق اهداف تحقیق، از روش ریکاردین و تکنیک دادههای تلفیقی استفاده شد. در نهایت ارزش حال ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله 726.21 K