دانشگاه تربت حیدریه
۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
مرداد
انتشار مقاله‌ای برجسته از دکتر فاطمه سوگندی در ژورنال معتبر Scientific Reports: تحولی در حوزه یادگیری ماشین پزشکی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربت‌حیدریه
 دکتر فاطمه سوگندی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک و صنایع دانشگاه تربت حیدریه، موفق به انتشار مقاله‌ای ارزشمند در ژورنال علمی معتبر "Scientific Reports" شده‌اند. این مقاله با عنوان "شناسایی علائم بیماری و قوانین عمومی با استفاده از یادگیری ماشین تحت نظارت و بدون نظارت" به انتشار رسیده و حاصل پژوهش‌های پیشرفته در زمینه کاربردهای یادگیری ماشین در حوزه بهداشت و درمان است.
در این پژوهش، با تمرکز بر شناسایی الگوهای علائم و قوانین عمومی مرتبط با علائم در بین بیماران، از تکنیک‌های یادگیری ماشین نظیر روش‌های طبقه‌بندی و مبتنی بر قوانین استفاده شده است. داده‌های مورد استفاده در این مطالعه از پایگاه داده Kaggle استخراج شده و با استفاده از روش‌های پیش‌پردازش داده و تحلیل آماری توصیفی بررسی شده است. الگوریتم Apriori برای شناسایی علائم متداول و الگوهای موجود در قوانین کشف شده، به کار گرفته شده است.
همچنین، در این مطالعه مدل‌های مختلف یادگیری ماشین برای پیش‌بینی بیماری‌ها، از جمله رگرسیون گام‌به‌گام، ماشین بردار پشتیبانی، جنگل بوت‌استراپ، درخت‌های تقویت شده، و روش‌های تقویت‌شده عصبی اجرا شد. نتایج نشان داد که روش گام‌به‌گام، بر اساس اعتبارسنجی متقابل، عملکرد بهتری نسبت به دیگر رقبا دارد. علاوه بر این، قوانین تصمیم‌گیری مهمی استخراج شد که می‌تواند کاربردهای بالینی را بهبود بخشد. این قوانین، امکان پیش‌بینی ارتباطات بین علائم و بیماری‌ها را فراهم می‌آورد.
دستاوردهای این تحقیق می‌تواند میزان کارایی مدل‌های پیش‌بینی را ارتقاء دهد و همچنین به پشتیبانی از متخصصین حوزه بهداشت و بیماران در مدیریت هزینه و زمان در تشخیص و درمان بیماری‌ها کمک کند.
انتخاب این مقاله توسط ژورنال "Scientific Reports"، تأکیدی بر ارزش و اعتبار علمی فعالیت‌های پژوهشی دکتر سوگندی است و نشان‌دهنده تأثیرگذاری عمیق یافته‌های این تحقیق بر جامعه علمی می‌باشد. این موفقیت افتخارآمیز نه تنها نمایانگر توانمندی‌های علمی اعضای هیئت علمی دانشگاه تربت حیدریه است، بلکه به عنوان الگویی برتر می‌تواند الهام‌بخش سایر پژوهشگران و دانشجویان این دانشگاه باشد. دانشگاه تربت حیدریه با تکیه بر چنین دستاوردهای ارزشمندی، جایگاه خود را در پیشبرد علم و دانش در عرصه‌های بین‌المللی بیش از پیش مستحکم می‌سازد.

لینک دریافت مقاله
tempShowtool_dorsaetoolsenews_sample_shown_block93