۱۴۰۳ شنبه ۱ دي
Saturday, December 21, 2024
سال جهش تولید با مشارکت مردم
جستجو
آزمایشگاه ها
آزمایشگاه کنترل کیفیت پژوهشکده زعفران
 
 
 
آزمایشگاه کنترل کیفیت پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه در سال 1395 تاسیس گردید و با دارا بودن سه آزمایشگاه تخصصی فیزیکو شیمی، میکروبی و آنالیز دستگاهی یکی از مجهزترین آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت زعفران در ایران می باشد. این آزمایشگاه عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی بوده و در سال 1397 از طرف موسسه استاندارد و تحقیقات ایران به عنوان مرجع اکرودیته و همکار این موسسه معرفی شد. 
به علاوه این آزمایشگاه موفق گردید در سال 1401 گواهی همکار سازمان غذا و دارو و در سال 1402 گواهی تایید صلاحیت ISO/IEC 17025/2017 را کسب نماید. 
در این آزمایشگاه کنترل کیفیت زعفران بر اساس استاندارد بین المللی 1-3632 و استاندارد ملی 1-259 که شامل کلیه ویژگی ها و درجه بندی زعفران می باشد، انجام می گیرد.
این آزمایشگاه با هدف ارتقاء فعالیت های خدمات تخصصی در زمینه زعفران و کسب هرچه بیشتر رضایتمندی مشتریان، خصوصاً کشاورزان محترم بعنوان یک واحد بی طرف ایجاد شده است و خدمات خود را به شرح ذیل ارائه می نماید:
 
شرح خدمات آزمایشگاه کنترل کیفیت پژوهشکده زعفران
 
آزمون های فیزیک و شیمیایی زعفران
  • خامه همراه با کلاله (حداکثر درصد جرمی)
  • تعیین میزان مواد خارجی (حداکثر درصد جرمی)
  • تعیین درصد رطوبت و مواد فرار
  • اندازه گیری خاکستر
  • اندازه گیری خاکستر نامحلول در اسید
  • اندازه گیری عصاره محلول در آب سرد
  • استخراج و تشخیص رنگ‌های افزودنی با روش TCL
  • تعیین ویژگی های اصلی با دستگاه اسپکتروفتومتری UV-Vis
 
آزمون های میکروبی
  • شمارش کلی میکروارگانیسم ها
  • اشریشیا کلی
  • کپک
  • اسپور کلستریدیوم های احیا کننده سولفیت در خصوص زعفران های بسته بندی شده تحت خلأ
 
همچنین آزمایشگاه پژوهشکده به منظور حمایت و بهبود وضعیت زعفران به عنوان محصولی با ارزش اقتصادی بالا، تحت شرایط مشخص آمادگی دارد در اجرای طرح های پژوهشی و انجام پایان نامه های دانشجویی مشارکت نماید.
تاریخ به روز رسانی:
1402/11/16
تعداد بازدید:
2192
Powered by DorsaPortal