تربت حیدریه: گامهایی به سوی آیندهای روشن در علم و فناوری
مقدمات تأسیس دانشگاه تربت حیدریه با راهاندازی آموزشکده فنی تربت حیدریه در سال ۱۳۸۴ کلید خورد و در سال ۱۳۹۱ با موافقت قطعی شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه تربت حیدریه ارتقاء یافت. زمین اولیه احداث دانشگاه در موقعیت فعلی به مساحت ۵ هکتار به علاوه سوله چند منظوره به مساحت ۳۰۰۰ متر مربع در سال ۱۳۸۴ توسط خیرین به مجموعه هدیه شد و در سال ۱۳۹۰، مجموعه دانشگاه به این مکان منتقل گردید. در ادامه با خرید زمینهای اطراف، مساحت پردیس دانشگاه به ۲۴ هکتار افزایش پیدا کرد.
این دانشگاه در حال حاضر با ۲۵ هزار متر مربع فضای آموزشی، پژوهشی، اداری، فرهنگی و ورزشی از امکاناتی نظیر کتابخانه و مرکز اسناد با بیش از ۱۵ هزار جلد کتاب، مرکز انفورماتیک، گلخانه تحقیقاتی، دیتاسنتر، آزمایشگاه بلاکچین، ۳ سالن آمفیتئاتر، سالنهای جلسات، نمازخانه، سالن غذاخوری برای اساتید و دانشجویان، مجتمع فرهنگی و رفاهی و دو مجموعه بزرگ ورزشی برخوردار میباشد.
به علاوه، پژوهشکده ملی زعفران ایران در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار و ساختمانی مشتمل بر آزمایشگاهها، اتاق کنفرانس، کتابخانه و سالن جلسات به مساحت ۱۸۰۰ متر مربع و همچنین مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان نیز زیر مجموعه دانشگاه تربت حیدریه مشغول به فعالیت میباشند.
از جمله فعالیتهای بینالمللی دانشگاه تربت حیدریه میتوان به عقد تفاهمنامه با برخی از دانشگاههای مطرح اروپا، از جمله دانشگاههای لوند سوئد، پارما و توشای ایتالیا، حضور دانشجویان این دانشگاه در مسابقه رباتهای پرنده دانشگاه هلند در سال ROC ۱۳۹۶ به عنوان تنها تیم غیر اروپایی و کسب مقام چهارم این مسابقات، همکاری با دانشگاههای معتبر دنیا از کشورهای هلند، سوئد، پرتغال، آلمان، یونان، لیتوانی و عراق در قالب طرح اراسموس پلاس اتحادیه اروپا، جذب بودجهای بالغ بر ۲۰۰ هزار یورو از اتحادیه اروپا به منظور اجرای برنامههای اپاتل و ژئونت سی و ارتباط مستمر دانشجویان و اساتید مجموعه با دانشگاههای اروپایی اشاره نمود.
در حال حاضر، این دانشگاه با آموزش بیش از ۲۰۰۰ دانشجو در قالب ۳ دانشکده «کشاورزی و منابع طبیعی» ، «فنی و مهندسی» و «علوم و فناوری های نیازمحور»، با آزمون و بدون آزمون در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد.