۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۴ تير
Thursday, July 4, 2024
تير
دکتر بهروز ابطحی، معاون مرکز همکاری های علمی بین المللی، در نشست هم اندیشی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری کشور سخنرانی کرد.

نکات کلیدی سخنان دکتر ابطحی:

* اهمیت، سیاست ها و اولویت های سازمان های بین المللی با تاکید بر بریکس و شانگهای: دکتر ابطحی در ابتدای سخنان خود به بررسی نقش و جایگاه سازمان های بین المللی در عصر حاضر پرداخت. وی با اشاره به اهمیت این سازمان ها در زمینه های مختلف از جمله علمی، پژوهشی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، بر ضرورت توجه به سیاست ها و اولویت های آنها در راستای توسعه همکاری های بین المللی تاکید کرد.
منافع و فرصت های عضویت در سازمان های بین المللی: معاون مرکز همکاری های علمی بین المللی با تشریح منافع و فرصت های عضویت در سازمان های بین المللی، گفت: "عضویت در این سازمان ها می تواند زمینه را برای تبادل دانش و تجربه، همکاری های علمی و پژوهشی، توسعه روابط علمی با سایر کشورها، ارتقای جایگاه علمی کشور در سطح جهان و همچنین فعال شدن دیپلماسی علمی فراهم کند."
معرفی سازمان همکاری شانگهای: دکتر ابطحی در ادامه به معرفی سازمان همکاری شانگهای (SCO) به عنوان یکی از مهمترین سازمان های بین المللی منطقه ای پرداخت. وی با اشاره به اینکه این سازمان با دارا بودن 44 درصد جمعیت جهان، از نظر سیاسی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی از جایگاه ویژه ای برخوردار است، گفت: "سازمان همکاری شانگهای در سال های اخیر توجه ویژه ای به حوزه علم و فناوری نیز داشته و اقدامات موثری در این زمینه انجام داده است."
دانشگاه شانگهای: معاون مرکز همکاری های علمی بین المللی با اشاره به تاسیس دانشگاه شانگهای در سال 2009 توسط کشورهای عضو SCO، گفت: "این دانشگاه به عنوان یک قطب علمی و پژوهشی در منطقه، زمینه را برای همکاری های علمی و آموزشی بین دانشگاه های کشورهای عضو فراهم می کند."
معرفی گروه بریکس: دکتر ابطحی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی گروه بریکس (BRICS) به عنوان یکی دیگر از سازمان های بین المللی مهم اشاره کرد. وی با بیان اینکه این گروه متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، گفت: "گروه بریکس با اهداف اقتصادی و اجتماعی تاسیس شده و به دلیل وجود کشورهای نوظهور و فعال در حوزه اقتصاد، از آینده درخشانی برخوردار است."
* پیوستن ایران به گروه بریکس: معاون مرکز همکاری های علمی بین المللی با اشاره به پیوستن ایران به گروه بریکس در اواخر سال 2023، گفت: "این رویداد مهم، فرصت های جدیدی را برای همکاری های علمی، پژوهشی و اقتصادی ایران با کشورهای عضو این گروه فراهم می کند."
تبادل نخبگان جوان و المپیاد افراد جوان: دکتر ابطحی در پایان سخنان خود به دو برنامه مهم در قالب گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای اشاره کرد:
برنامه تبادل نخبگان جوان: این برنامه با هدف تبادل دانش و تجربه بین نخبگان جوان کشورهای عضو اجرا می شود.