۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۴ تير
Thursday, July 4, 2024
تير
🔸دکتر سید کمیل طیبی، رئیس بنیاد علمی اکو، در نشست هم اندیشی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری کشور سخنرانی کرد.

📍نکات کلیدی سخنان دکتر طیبی:

✅ارائه چارچوب همکاری های علمی، آموزشی و فناورانه: دکتر طیبی در سخنرانی خود به ارائه چارچوب همکاری های علمی، آموزشی و فناورانه در قالب بنیاد علمی اکو پرداخت. وی با تشریح اهداف و رسالت این بنیاد، بر نقش مهم آن در توسعه همکاری های علمی و پژوهشی بین کشورهای عضو اکو تاکید کرد.

✅نمایشگاه پیش رو در دسامبر: رئیس بنیاد علمی اکو از برگزاری یک نمایشگاه مهم در حوزه علم و فناوری در ماه دسامبر خبر داد و از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ایران دعوت کرد تا در این نمایشگاه حضور فعال داشته باشند. وی گفت: "این نمایشگاه فرصتی مناسب برای معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی ایران به کشورهای عضو اکو و سایر کشورهای منطقه است و می تواند به بین المللی سازی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور کمک کند."

📍اطلاعات تکمیلی درباره سازمان اکو:

تاریخچه: سازمان همکاری اقتصادی اکو (ECO) در سال 1965 با هدف توسعه همکاری های اقتصادی، فنی و فرهنگی بین سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه تاسیس شد. بعدها افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان نیز به این سازمان پیوستند.

اهداف: اهداف اصلی سازمان اکو عبارتند از:

توسعه همکاری های اقتصادی بین کشورهای عضو از طریق تشویق تجارت و سرمایه گذاری مشترک

ترویج همکاری های فنی و علمی بین کشورهای عضو

توسعه همکاری های فرهنگی بین کشورهای عضو

حفظ و تحکیم صلح و ثبات در منطقه

ساختار: ساختار سازمانی اکو شامل موارد زیر است:

شورای وزیران: عالی ترین رکن تصمیم گیری اکو است که متشکل از وزرای امور خارجه کشورهای عضو است.

شورای دائمی: متشکل از سفرای کشورهای عضو در اسلام آباد است و وظیفه اجرای تصمیمات شورای وزیران را بر عهده دارد.

دبیرخانه: مقر دبیرخانه اکو در اسلام آباد پاکستان است و وظیفه ارائه خدمات اداری و پشتیبانی به ارکان اکو را بر عهده دارد.

فعالیت ها: اکو در زمینه های مختلفی از جمله تجارت، سرمایه گذاری، انرژی، حمل و نقل، کشاورزی، بهداشت، آموزش و پرورش، فرهنگ و گردشگری فعالیت می کند. این سازمان همچنین برنامه های متعددی برای ترویج همکاری های علمی و پژوهشی بین کشورهای عضو دارد.